Jørgen Gustav Bramness er psykiater, og han jobbet mye med psykiatrisk epidemiologi, farmakologi, rusmiddelavhengighet og misbruk av legemidler. Han har siden 2008 ledet Senter for rus- og avhengighetsforskning (SERAF) ved Universitetet i Oslo, og er idag Seniorforsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse (N-ROP).
Jørgen gav i 2015 ut boken Hva jeg snakker om når jeg snakker om forskning, på Universitetsforlaget. Det var den boken vi kjøpte for omtrent et år siden, og som gjorde at vi umiddelbart fikk lyst til å gjøre et intervju på podcasten vår. Jørgen var heldigvis lett å be, og rett over nyttår var vi på besøkt hjemme hos ham og tok en lang prat om vitenskap, formidling, nysgjerrighet, skole og læring, og litt til.
Vi må bare takke Jørgen nok en gang for en veldig hyggelig og interessant prat, og så håper vi at også eventuelle lyttere setter pris på den.
Som vanlig, takk for at dere hører på. Gi oss gjerne en omtale på Itunes, og del episodene våre med andre, eller bare fortell folk om podcasten, det er utrolig inspirerende å se stadig flere nedlastinger, og gøy å høre deres tilbakemeldinger.
Noen av de artikler og bøker vi snakker om i episoden:
Helge Ingstad, Nunamiut - blant Alaskas innlands-eskimoer (1951)
Daniel Kahneman, Thinking, Fast and slow (2011)
John P. A. Ioannidis, "Why most published research findings are false" (2005), http://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.0020124
Bill Bryson, A short history of nearly everything (2003)
og selvfølgelig..
Jørgen G. Bramness, Hva jeg snakker om når jeg snakker om forskning, Universitetsforlaget 2015